εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προτεραιότητες της Νέας Επιτρόπου για την Ασφάλεια των Τροφίμων

0 comments
Προτεραιότητες της Νέας Επιτρόπου για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Τους στόχους και τις προτεραιότητές της για το χαρτοφυλάκιο της Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, παρουσίασε η νέα Επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Στέλλα Κυριακίδου, σε συνάντηση που είχε στο Στρασβούργο με Κύπριους δημοσιογράφους, που καλύπτουν τις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Η κ. Κυριακίδου χαρακτήρισε ως σημαντικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε με πλειοψηφία τη νέα Επιτροπή για τα επόμενα πέντε χρόνια, λέγοντας ότι τόσο η Πρόεδρος όσο και τα μέλη της Επιτροπής έχουν βγει ενισχυμένοι από τη ψηφοφορία.

Η κα. Κυριακίδου είπε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου χαρακτηρίζοντας το χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει ως ιδιαίτερα σημαντικό «και την φέρνει πολύ κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη σε πολλά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του».

Τα θέματα υγείας, είπε, είναι στις προτεραιότητες των Ευρωπαίων πολιτών και αφορούν επίσης την ευημερία των ζώων και τη φυτοϋγιεινή.

Σημείωσε ότι μια από τις μεγάλες προτεραιότητές της νέας Προέδρου της Επιτροπής είναι η ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο, προσθέτοντας ότι αρχές του Φλεβάρη του 2020 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση αυτής της στρατηγικής. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιρούνι», στο θέμα της πρόσβασης στα φάρμακα και στην υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών.

«Ο Ευρωπαίος πολίτης περιμένει να δει να γίνονται συγκεκριμένα βήματα», είπε και πρόσθεσε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Είπε ότι είναι σημαντικό να γίνουν σταθερά βήματα «για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Είπε ότι η ίδια αναλαμβάνει τα καθήκοντα της αισθανόμενη τεράστια ευθύνη λόγω του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει. «Θα ήθελα σε πέντε χρόνια να κοιτάξουμε πίσω και να πούμε ότι πετύχαμε κάποια πράγματα χωρίς υπερβολές», είπε και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση του καρκίνου και η ασφάλεια των τροφίμων είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές της.

Πρόσθεσε ότι την πρώτη επίσημη επίσκεψη της ως Ευρωπαία Επίτροπος θα την πραγματοποιήσει στην Κύπρο την 3η εβδομάδα του Δεκέμβρη όπου θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας, Γεωργίας, Εξωτερικών, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Η κα. Κυριακίδου είπε, τέλος, ότι από την 1η Δεκεμβρίου παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, τη θέση της Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ.

Πηγή: ΑΜΕ-ΑΠΕ

Σημείωση Σύνταξης: Η νέα Επίτροπος αποκαλεί νέα στρατηγική την άποψη «Από το Αγρόκτημα στο Πιρούνι». Θα θέλαμε να την ενημερώσουμε, ότι δεν είναι νέα, αλλά παλιά, που δεν εφαρμόστηκε και παραμένει από την περίοδο των τρελλών αγελάδων ζητούμενο.