εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διακομματική Ομάδα για την Υποστήριξη της Κτηνοτροφίας στο Ευρωκοινοβούλιο

0 comments
Διακομματική Ομάδα για την Υποστήριξη της Κτηνοτροφίας στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Οι φορείς που έχουν συστήσει την κίνηση European Livestock Voice (η Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας) και υλοποιούν την καμπάνια #Meatthefacts προχωρούν στην ίδρυση Ομάδας για την Υποστήριξη της Κτηνοτροφίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Συγκεκριμένα, οι φορείς αυτοί έχουν συντάξει μια διακήρυξη που προωθεί τη δημιουργία, εντός του Ευρωκοινοβουλίου, μιας οριζόντιας πολιτικής ομάδας για την κτηνοτροφία και τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Σε αυτή τη διακήρυξη ζητούν την υπογραφή όσων ευρωβουλευτών πιστεύουν ότι η δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας έχει τη σημασία της.

«Οι ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου έθεσαν στην κορυφή του δημόσιου λόγου θέματα όπως η καλή διαβίωση των ζώων και η κτηνοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι, όπως και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αυξανόμενη ροή παραπληροφόρησης μη έχοντα πάντα τη δυνατότητα ή/και την ικανότητα να απαντήσουν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει!» σημειώνει η Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας, καλώντας τα μέλη όλων των πλευρών του Ευρωκοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη δημιουργία μιας τέτοιας διακομματικής Ομάδας, και μόλις δημιουργηθεί να πάρουν ενεργά μέρος και να συνεισφέρουν σε αυτήν.

Την πρωτοβουλία για μια τέτοια διακομματική Ομάδα έχει αναλάβει ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Μπαλάζ Ιντβέγκι, υποστηρίζοντας εξ αρχής την προσπάθεια που κάνει η Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας.

«Το μοντέλο της ευρωπαϊκής κτηνοτροφίας, που έχει τη βάση του στις διαφοροποιημένες, τοπικές και οικογενειακές δομές, είναι η ραχοκοκαλιά των αγροτικών περιοχών της Ευρώπης. Υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και κλάδων, και συνεισφέρει στην ανάπτυξη μιας κυκλικής βιο-οικονομίας, ενώ την ίδια στιγμή διασφαλίζει σταθερή και προσιτή οικονομικά προσφορά θρεπτικών τροφίμων, δίνοντας τροφή στις ευρωπαϊκές οικογένειες και στηρίζοντας τις γαστρονομικές μας παραδόσεις» αναφέρουν στην έκκλησή τους οι φορείς που συγκροτούν την Φωνή της Ευρωπαϊκής Κτηνοτροφίας.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι σήμερα υπάρχει ένα κενό γνώσης ανάμεσα σε αυτό που πράγματι κάνει ο ευρωπαϊκός κτηνοτροφικός κλάδος και σε αυτό που αντιλαμβάνονται οι εμπλεκόμενοι και οι καταναλωτές. Έτσι, η δημιουργία της διακομματικής Ομάδας «Κτηνοτροφία και Κτηνοτροφικά Προϊόντα» αποσκοπεί να προωθήσει τη δίκαιη και ισορροπημένη συζήτηση για το μέλλον της ευρωπαϊκής κτηνοτροφίας, με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κτηνοτροφία, σε όλες τις μορφές της, έφερε και θα συνεχίσει να φέρνει πολλά οφέλη στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα βελτιώνει διαρκώς τις πρακτικές της» καταλήγει το κάλεσμα προς τους ευρωβουλευτές.