εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ετήσια Απογραφή Αιγοπροβάτων

0 comments
 
Οι κάτοχοι αιγοπροβάτων υποχρεούνται να σημαίνουν όλα τα ζώα που διατηρούν στην εκμετάλλευσή τους και να πραγματοποιούν ετήσια απογραφή, την οποία πρέπει να υποβάλλουν και στο τμήμα Κτηνιατρικής.
 
 
 
Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατριακής Καστοριάς, γνωστοποιείται, ότι η απογραφή για το  2013 πραγματοποιείται από 15 Νοεμβρίου  με καταληκτική ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου 2013, όπου και  πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Συγκεκριμένα,  έως τις 15 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβληθούν στο τμήμα Κτηνιατρικής φωτοτυπία τόσο του νέου μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων όσο και του παλαιού τύπου μητρώου. 
 
Στο νέο μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων καταγράφονται:
• ατομικά, όσα ζώα έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.2010 τα οποία φέρουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική σήμανση και
• οι μεταβολές (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές, πωλήσεις) ζώων χωρίς ατομικό αριθμό σήμανσης,
 
ενώ, στο παλαιού τύπου μητρώο, καταγράφονται:
• οι μειώσεις ζώων που έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου 2009 και μέχρις ότου εκλείψει σταδιακά το σύνολο αυτών των ζώων.
 
Κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής των αιγοπροβάτων, υφίστανται κυρώσεις (άρθρο  της ΚΥΑ 134167/2011(Β΄823)): περιορισμός μετακινήσεων όλων των ζώων από και προς την εκμετάλλευση. Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών διενέργειας & κοινοποίησης της απογραφής της εκμετάλλευσης, επιβάλλονται μέτρα εις βάρος των κατόχων από την αρμόδια αρχή πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), μετά από διασταυρωτικό έλεγχο των δεδομένων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας, πρέπει να έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικά κατά της λύσσας όλοι οι ποιμενικοί σκύλοι. Ο εμβολιασμός αποδεικνύεται από το βιβλιάριο εμβολιασμών και υγείας των σκύλων, το οποίο φέρει την υπογραφή του κτηνιάτρου που έκανε τον εμβολιασμό. Κατά την υποβολή της ετήσιας απογραφής στο τμήμα Κτηνιατρικής, οι κάτοχοι ποιμενικών σκύλων, πρέπει να προσκομίζουν και τα βιβλιάρια εμβολισμού των σκύλων τους. Ο μη εμβολιασμός των ποιμενικών σκύλων, επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Για Περισσότερες Πληροφορίες:  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, τμήμα Κτηνιατρικής  Π.Ε Καστοριάς,  τηλ. 2467350215.