εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας

0 comments

 

 
Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας στις 12-15 Νοεμβρίου, στο Πετρίτσι Σερρών.
 
 
 
 
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», την Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και το Δήμος Σιντικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
 
Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων. 
 
Στόχος είναι να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ώστε να έλθουν κοντά παραγωγοί, καταναλωτές και όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, τόσο στην αγροτική όσο και στην αστική διάσταση του θέματος με έμφαση στην αειφορική διαχείριση.
 
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει ακόμη θέματα που αφορούν τη διατήρηση των τοπικών σπόρων και φυλών, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, το θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, τις οικοτεχνίες και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων.
 
Στο πρόγραμμα προβλέπεται η παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella». Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 2 Οκτωβρίου προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.
 
Κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση καταναλωτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το συνέδριο και τα θέματά του, τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων και το υπό ψήφιση νομικό πλαίσιο που τις διέπει.
 
Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τις οργανώσεις καταναλωτών σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα με την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της ΕΑΒΒΕ (τηλ. 2313073007, eabbe2002@gmail.com).