εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παγκόσμια Συνεργασία για την Ασφάλεια των Τροφίμων

0 comments

 

Η Οργάνωση για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη του ΟΗΕ και η Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια των Τροφίμων συμφώνησαν σε μια ευρεία συνεργασία για την ασφάλεια των τροφίμων.
 
 
 
Οι οργανώσεις αυτές σε συνεργασία και με άλλες που θεωρούνται οργανώσεις οδηγοί στις χώρες που δραστηριοποιούνται σχεδίασαν ένα Υπόμνημα με τα θέματα στα οποία συμφώνησαν στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων.
 
Η συνεργασία ξεκίνησε με σκοπό να δουλέψουν με βάση τη μεγάλη εμπειρία και των δύο οργανώσεων, ώστε να καταρτίσουν ένα χάρτη υποχρεώσεων-προδιαγραφών προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα εφοδιασμού με τρόφιμα και ασφάλειας των τροφίμων σε κάποιες περιοχές-κλειδιά της Γης. 
 
Αυτό το αναπτυσσόμενο πρόγραμμα θα βασίζεται στο Πρόγραμμα για τη λειτουργία των Αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο παρακολουθεί πώς οι εταιρείες τροφίμων μπορούν να «συναντήσουν» την επιθυμία των καταναλωτών για ασφάλεια στα τρόφιμα και έτσι να κερδίσουν την πρόσβαση στις αγορές.
 
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε περιοχές της Κίνας αρχικά, ενώ θα επεκταθεί στη Ν. Ασία και στην Αφρική. Θα επιδιωχθεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων.
 
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, θέλοντας να τονίσει τη σπουδαιότητα του προγράμματος, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι πάνω από 600 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο λόγω κατανάλωσης μολυσμένης τροφής. Το πρόγραμμα θα συμβάλει όχι μόνο στην ασφάλεια των τροφίμων, που είναι ο στόχος του, αλλά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στη βιώσιμη ανάπτυξη.