εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνέδριο για το Κρέας

0 comments

 

 

Στις 3,4 και 5 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο». 
 
 
 
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Meat News, που οργανώνει το Συνέδριο:
Το Meat News ανέλαβε και αυτή τη φορά την ευθύνη της διοργάνωσης σε συνεργασία με την HELEXPO, η οποία και θα το φιλοξενήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη διάρκεια της έκθεσης Zootechnia. To Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Το Συνέδριο Κρέατος διοργανώνεται για πέμπτη φορά και, όπως έδειξε και η τελευταία διοργάνωση το 2015, έχει καταστεί θεσμός. Η συμμετοχή περισσοτέρων από 120 παρουσιάσεων σε ένα πλήρες τριήμερο εργασιών την προηγούμενη φορά, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τις δυνατότητες που διαγράφονται από την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέατος.
 
Το περιοδικό μας ανταποκρινόμενο σε αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να στηρίξει αυτό το θεσμό και να του δώσει συνέχεια. Πιστεύουμε ότι ο τομέας του κρέατος ως σύνολο έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ειδικά η πρωτογενής παραγωγή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει διαθέτει δυνάμεις και κυρίως πρόσφορο έδαφος για να αυξήσει τα ποσοστά της και να καλύψει ένα τμήμα από τα τεράστια περιθώρια που αφήνει το μεγάλο έλλειμμα στην αυτάρκεια. Αλλά και η μεταποίηση έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει την γευστική παράδοση της χώρας.
 
Δεν είναι τυχαίο που στα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας παράγεται ένας μεγάλος όγκος εργασιών γύρω από το κρέας και τα προϊόντα του, ενώ όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστήμονες εργάζονται σε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Το Συνέδριο, λοιπόν, προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστήμης και της παραγωγής, ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και διεπιστημονικής συζήτησης, αφού αγκαλιάζει όλες τις ειδικότητες και τα επιστημονικά πεδία.
 
Και από αυτό το βήμα, θέλουμε να απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους για τον προγραμματισμό της συμμετοχής τους σε αυτό το Συνέδριο και για την αξιοποίηση των εργασιών του. Ήδη εκπονούνται όλες οι απαραίτητες οργανωτικές ανακοινώσεις για την υλοποίηση του Συνεδρίου και στο διαδίκτυο θα βρίσκονται όλες οι σχετικές πληροφορίες.
 
Σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πρόταση, ιδέα, ή άλλη πληροφορία θελήσετε. Η ομάδα συνεργατών του Meat News θα δώσει και πάλι τον καλύτερο εαυτό της για την επιτυχία και αυτού του μεγάλου γεγονότος.