εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης – Εφαρμογές Φυτοπροστασίας

0 comments

 

 

Η BASF ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας ενός νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στο τμήμα Φυτοπροστασίας της εταιρείας, στο Limburgerhof της Γερμανίας. 
 
 
 
Το κέντρο θα αποτελέσει κόμβο εξειδίκευσης που θα παρέχει λύσεις μέσω των επιστημών της χημείας και της βιολογίας σε όλους τους αγρότες παγκοσμίως, συστεγάζοντας δύο πολλά υποσχόμενους και συσχετιζόμενους τομείς έρευνας: την προστασία των βιολογικών καλλιεργειών και τις λύσεις στην προστασία των σπόρων.
 
Ως αποτέλεσμα, η BASF εκτοξεύει την δυναμική της στην ανάπτυξη της καινοτομίας πέραν των κλασικών φυτοπροστατευτικών πρακτικών.
 
«Η επένδυσή μας σε αυτές τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός, ώστε να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες που παρέχει ο τομέας της Γεωργίας, όσον αγορά στις καλλιέργειες και στους σπόρους, επιστρατεύοντας εναλλακτιικές και ανεκμετάλλευτες μεθόδους», δήλωσε ο Philipp Rosendorfer, Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D Functional Crop Care ) του τμήματος Φυτοπροστασίας της BASF. 
 
Η έρευνα σε βιολογικές λύσεις που απαρτίζεται από φυσικώς απαντώμενους ωφέλιμους οργανισμούς ή εκχυλίσματα αυτών, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για να συμπληρώσει με ιδανικό τρόπο την χημική φυτοπροστασία της BASF. 
 
Eπιπλέον, ο συνδυασμός των επιστημών της χημείας και της βιολογίας δημιουργεί μια νέα σειρά πρωτοποριακών λύσεων προστασίας των σπόρων.«Με τις νέες δυνατότητες της BASF στον τομέα της έρευνας και της τυποποίησης είμαστε μια από τις μοναδικές εταιρείες που μπορούμε να παρέχουμε πρακτικές λύσεις προστασίας σπόρων, μέσω του συνδυασμού οργανικών και χημικών ενώσεων.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν μια καλά προστατευμένη και εύρωστη καλλιέργεια από την αρχή της δημιουργίας της», κατέληξε ο κ. Rosendorfer.

Ανάπτυξη του παγκοσμίου δικτύου Έρευνας και Ανάπτυξης

Το νέο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης θα επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο ερευνητικών εγκαταστάσεων της BASF, όπως επίσης και τα κέντρα δοκιμών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη σπόρων και βιολογικών λύσεων φυτοπροστασίας που βρίσκονται μεταξύ άλλων σε Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότιο Αφρική, Κίνα, Αυστραλία, Η.Π.Α και Καναδά. Η BASF θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά δημοσιογράφους στην Παγκόσμια Συνέντευξη Τύπου του τμήματος της Φυτοπροστασίας τον Σεπτέμβριο του 2016.

Έμφαση σε νέα προϊόντα
Πέραν του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου σε λύσεις προστασίας σπόρων και βιολογικής καλλιέργειας, η BASF βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης μιας σειράς νέων προϊόντων που περιλαμβάνουν νέα βιολογικά εντομοκτόνα και μηκυτοκτόνα για εφαρμογές στο φύλλωμα και τους σπόρους,  χημικές δραστικές ουσίες για σπόρους και βελτιωτικά σπόρων, όπως είναι τα επενδυτικά. Μεταξύ των δυνατοτήτων που περιλαμβάνονται στις νέες εγκαταστάσεις είναι μια πλούσια βιβλιοθήκη με φυλές βιολογικών παραγόντων, εργαστήρια και εγκαταστάσεις αξιολόγησης και δοκιμών εφαρμογής προϊόντων, ένα εργαστήριο που θα συνδυάζει την τεχνογνωσία στην παρασκευή και τυποποίηση χημικών και βιολογικών προϊόντων, καθώς και εγκαταστάσεις  για την ανάπτυξη λύσεων βελτίωσης του τρόπου εφαρμογής και του χειρισμού των επενδεδυμένων σπόρων.

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της BASF.