εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνετή Χρήση των Αντιβιοτικών

0 comments

 

 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προσφέρει 77 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της μικροβιοαντοχής, που οφείλεται στη μη συνετή χρήση των αντιβιοτικών στη διατροφή των ζώων.
 
 
 
Το συνολικό ποσόν που θα διατεθεί από την αμερικάνικη κυβέρνηση σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ για τη συνετή χρήση των αντιβιοτικών είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια, εκ των οποίων τα 77 εκατομμύρια θα διατεθούν με σκοπό τη μείωση της χρήσης των αντιβιοτικών στο ζωικό κεφάλαιο, ενώ ένα μεγάλο ποσόν θα διατεθεί σε σχετική έρευνα.
 
Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2014, το περιβάλλον του προέδρου πραγματοποίησε κάποιες κινήσεις, όπως μια επείγουσα διαταγή σχετικά με τη σχηματισμό μιας ομάδας άμεσης δράσης, καθώς και μιας συμβουλευτικής υπηρεσίας δίπλα στον πρόεδρο, ενώ κάλεσε για τη δημιουργία ενός εθνικού πλαισίου ενάντια στη μικροβιοαντοχή. Βεβαίως, το ζήτημα της χρήσης των αντιβιοτικών δεν αφορά μόνο στο ζωικό κεφάλαιο, αλλά και στην ιατρική χρήση τους με στόχο μια συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων για τη συνετή χρήση των αντιβιοτικών στον άνθρωπο και στα ζώα με τελικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων.
 
Ο Hans Coetzee, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί μια καινούργια στρατηγική που να σταματήσει τη μικροβιοαντοχή. Τόνισε, ότι λόγω της μκροβιοαντοχής, πολλά κοινά φάρμακα καθίστανται αναποτελεσματικά στο να αντιμετωπίσουν διάφορες ασθένειες.
 
Είναι γνωστό ότι πολλά αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών, τα ίδια  και στον άνθρωπο και στα ζώα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται συνετά και υπεύθυνα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι που να ελαχιστοποιούν την ανάγκη για χρήση των αντιβιοτικών στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των ζώων.