εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διαμαρτυρίες Κτηνοτρόφων

0 comments



Έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 9:30 το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, ακολουθώντας το κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Στόχος τους είναι στις 12:00 το μεσημέρι να κινηθούν με κατεύθυνση το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, για να ενημερώσουν την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αντιπροσωπεία προέδρων των κτηνοτρόφων της χώρας, όπως επισημαίνεται, θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τις «κακές πληρωμές επιδοτήσεων» (εξισωτική, ενιαία ενίσχυση), τους βοσκοτόπους, τον καταρροϊκό πυρετό, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα βιολογικά προγράμματα και τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ποιμνιοστασίων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, «οι κτηνοτρόφοι έχει προγραμματιστεί να συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στο υπουργείο στην Πλατεία Βάθη».

Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων ενημερώνει για το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών της στην Αθήνα την Τρίτη 25 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης, στις 9:30 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, οι κτηνοτρόφοι της χώρας θα βρίσκονται έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, απ’ όπου και θα φύγουν στις 12 το μεσημέρι με κατεύθυνση το κτήριο του ΥΠΑΑΤ.

Στη Βάθη θα βρεθούν και οι κτηνοτρόφοι ανατολικής Μακεδονίας.

Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 9:30 π.μ. στο κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, αποφάσισαν και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αυτό αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι, σε συνέχεια του αγώνα και της διαμαρτυρία, στην οποία προχώρησαν στην Κομοτηνή με θέματα  τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την πληρωμή όλων των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (λόγω των μειωμένων επιλέξιμων βοσκοτόπων) και τα προβλήματα με τις ζωονόσους της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού.

Η μετακίνησή των κτηνοτρόφων για την Αθήνα θα γίνει με λεωφορεία και οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία θα μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στους τοπικούς συλλόγους.

Επίσης καλούμε όλες τις αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μας.