εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΗΠΑ: Αύξηση Ζήτησης Βοδινού Κρέατος

0 comments

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι καταναλωτές κρέατος στις ΗΠΑ προτιμούν το βοδινό έναντι των άλλων ειδών κρέατος.

Τα στοιχεία δείχνουν, ότι οι αμερικανοί καταναλωτές θέλουν περισσότερο βοδινό από αυτό, που παράγεται στις ΗΠΑ. Οι τιμές έχουν αυξηθεί και αναμένεται περαιτέρω αύξηση. Η πραγματική δαπάνη για βοδινό, που αποτελεί μονάδα μέτρησης για τη ζήτηση, είναι αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι, και 9,1% υψηλότερα συγκριτική με οποιοδήποτε από τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Paragon Economics. "Αν θέλεις βοδινό, θα συνεχίσεις να πληρώνεις αυτά τα επίπεδα υψηλών τιμών", δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Steve Meyer.

Γιατί, όμως, η ζήτηση αυξάνεται;

"Έχουμε δει αυτό να συμβαίνει την τελευταία διετία, καθώς οι καταναλωτές σκέφτονται ότι ‘το κρέας δεν είναι τόσο κακό για μένα, όσο μου έλεγαν κάποτε’", προσθέτοντας ότι αυτό "έχει ωθήσει περισσότερο τα κόκκινα κρέατα από ό,τι τα πουλερικά και τη γαλοπούλα", δήλωσε ο κ. Steve Meyer.

Η κατανάλωση των τεσσάρων βασικών κρεάτων – μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα – είναι αυξημένη κατά 8% από πέρυσι. Πάντως, η προσφορά βοδονού κρέατος δεν προβλέπεται να αυξηθεί. Οι ξηρασίες του 2011, που χτύπησαν το Τέξας και την Οκλαχόμα, μείωσαν σημαντικά τα βοσκοτόπια. Και, αν αναλογιστούμε ότι αυτές οι δύο περιοχές αντιστοιχούν στο 25% όλης της αμερικάνικης παραγωγής βοδινού, καταλαβαίνουμε τη ζημιά.

Μπορεί τώρα ο καιρός να είναι πιο ευνοϊκός, αλλά οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε μια μακρά διαδικασία αντικατάστασης των βοοειδών, που σημαίνει ότι θέτουν εκτός προσφοράς κρέατος τα θηλυκά για να τα εκθρέψουν, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαθέσιμη ποσότητα στην αγορά.

Απαιτούνται περί τα δύο χρόνια για να πάρεις κρέας από μικρά ζωντανά, και αυτό ξεκίνησε μόλις αυτή τη χρονιά. Έτσι, με μειωμένη προσφορά και υπερβάλλουσα ζήτηση, θεωρείται δεδομένη η διατήρηση των υψηλότερων τιμών στους επόμενους μήνες.