εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προώθηση Κρέατος Αιγοπροβάτων

0 comments

Η ΕΕ ανακοίνωσε 4 πρόσθετα προγράμματα προώθησης των προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων της ΕΕ στα κράτη-μέλη αλλά και στο εξωτερικό.

Τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ και εντάσσονται στο πρόγραμμα προώθησης πρόβειου και αρνίσιου κρέατος που έχουν αναλάβει το βρετανικό σωματείο Eblex, η ιρλανδική Bord Bia, και η γαλλική Interbev.

Οι πρόσθετες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα προώθησης ύψους 4,1 εκατ. ευρώ για την ενθάρρυνση των πωλήσεων του ουαλικού κρέατος στην Δανία, την Γερμανία, την Σουηδία και την Ιταλία. Ο οργανισμός Προώθησης Κρέατος της Ουαλίας (HCC), ο οποίος εμπορεύεται και προωθεί ουαλικό κόκκινο κρέας, θα χρηματοδοτήσει, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το τριετές πρόγραμμα συνεισφέροντας 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο ισπανικός οργανισμός προώθησης πρόβειου και αρνίσιου κρέατος Interovic μαζί με τη Επιτροπή, θα συγχρηματοδοτήσουν ένα πρόγραμμα προώθησης των ισπανικών πωλήσεων  αρνίσιου κρέατος ύψους 4,1εκατ. ευρώ, στο Βέλγιο, την Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και στην εγχώρια ισπανική αγορά.

Επίσης, η βουλγαρική υπηρεσία προώθησης αρνίσιου κρέατος, NARSPBM, θα συγχρηματοδοτήσει με την Επιτροπή μία τριετή καμπάνια ύψους 3,5εκατ. ευρώ, για την προώθηση των πωλήσεων στην Κροατία, την Γερμανία, την Ελλάδα και στην εγχώρια αγορά. Τέλος, η πολωνική PMA και η Επιτροπή, θα ξοδέψουν 876,000 ευρώ σε τρία χρόνια για την προώθηση πωλήσεων πολωνικού βοείου, μοσχαρίσιου και χοίρειου κρέατος στην Τουρκία.

«Ευελπιστούμε τα προωθητικά αυτά προγράμματα να προάγουν την κατανάλωση και τις πωλήσεις, ειδικά του πρόβειου κρέατος, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο πρώην Επίτροπος Γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος.

Η Ελλάδα τι; Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος το γνωρίζει; Τι θα κάνει;

Πηγή: globalmeatnews.com