εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Γρίπη των Χοίρων

0 comments

Στις ΗΠΑ, οι χοιροτρόφοι μαζί με τους εργαζόμενους στις χοιροτροφικές μονάδες συμφώνησαν να εμβολιαστούν όλοι με το αντιγριπικό εμβόλιο, προκειμένου να προστατέψουν και τους χοίρους που εκτρέφουν.

Η Ένωση για το Χοιρινό κρέας στις ΗΠΑ, σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει στους χοιροτρόφους, στους εργαζόμενους στις χοιροτροφικές μονάδες, στους κτηνιάτρους και σε όποιον άλλον έρχεται σε επαφή με τους χοίρους να κάνει το εποχιακό αντιγριπικό εμβόλιο με σκοπό την προστασία ανθρώπων και χοίρων. Είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο κίνδυνος να αρρωστήσει κάποιος και να μεταφέρει την ασθένεια στη χοιροτροφική μονάδα όπου εργάζεται ή επισκέπτεται για οποιοδήποτε λόγο.

Ένας άλλος τρόπος να προληφθεί η μετάδοση της γρίπης από τους ανθρώπους στους χοίρους είναι η ενθάρρυνση των εργαζομένων στα χοιροστάσια να παραμένουν μακριά από τις μονάδες, εάν εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα. Είναι σημαντικό να παραμένουν μακριά από τα χοιροστάσια και μετά την απουσία συμπτωμάτων, καθώς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό 3-7 ημέρες μετά τη λήξη των συμπτωμάτων.

Σε επίπεδο μονάδας, προσοχή πρέπει να δίνεται στον καλό αερισμό των κτιρίων και στην καλή υγιεινή των χώρων του χοιροστασίου.

Πηγή: Pig Progress