εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η Καινοτομία στην Αγροτική Οικονομία

0 comments

 

 
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Μέγαρο Λουτρακίου (0,5χλμ. .ΕΟ. Ισθμού-Λουτρακίου) θα διεξαχθούν τα εγκαίνια της Corin Green και το πρώτο ετήσιο συμπόσιο με θέμα «Περιφερειακή Καινοτομία και Εθνική Ανταγωνιστικότητα στον 21ο αιώνα».
 
 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, διακεκριμένοι καθηγητές και ομιλητές θα συμμετέχουν στο εν λόγω συμπόσιο, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τις καινοτόμες έρευνες που σχετίζονται με την προώθηση της αγροτικής οικονομίας στην περιφέρεια καθώς και την ανάγκη στενότερης σχέσης ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και την Ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε να αυξηθεί ο δείκτης ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Το συμπόσιο διοργανώνεται για πρώτη φορά με στόχο να καθιερωθεί ετήσια και να αποτελέσει μια κοινωνική συνεισφορά της CorinGreen στην κοινότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι εργασίες του συμποσίου θα ξεκινήσουν στις 9π.μ. και θα ολοκληρωθούν με την τέλεση των εγκαινίων στις 6μ.μ. στις εγκαταστάσεις της εταιρείας (απέναντι από τον Συνεδριακό χώρο).

Η CorinGreen Life Sciences SA (www.coringreen.com) αποτελεί την πρώτη πλήρως καθετοποιημένη Πράσινη Βιοτεχνολογική Μονάδα στη χώρα μας, η οποία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για τους κλάδους Τροφίμων, Φαρμάκων και Καλλυντικών. Διαχειρίζεται ελληνική φυτική βιομάζα από την οποία απομονώνει βιοδραστικές ενώσεις και τις επανεισάγει στους προαναφερθέντες κλάδους.

Ως απαύγασμα της ερευνητικής μας προσπάθειας και μελέτης, η CorinGreen σχεδίασε και παρουσιάζει το πρώτο της προϊόν υπηρεσίας, το οποίο αποτελεί το πρώτο ελληνικό επιστημονικό εργαλείο Marketing Τροφίμων και Φυσικών Προϊόντων, τη ΒιοΜοριακή e-τικέτα (http://www.moriakietiketa.gr), η οποία αλλάζει τις σχέσεις καταναλωτή-προϊόντος. Με τη ΒιοΜοριακή e-τικέτα, υποστηρίζεται ο Πρωτογενής Τομέας, δίνεται πολύπλευρη επιστημονική πιστοποίηση στο προϊόν με το πλήρες βιοχημικό και γενετικό προφίλ του, κάνοντάς το ελκυστικότερο και ανταγωνιστικότερο. Έτσι, η ΒιοΜοριακή ετικέτα γίνεται η απόλυτη ταυτότητα των ελληνικών φυσικών προϊόντων για την είσοδό τους σε ανταγωνιστικές αγορές.