εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΕΤΕΑΝ

0 comments

 

Στον ιστότοπο «Διαύγεια» έχει ήδη αναρτηθεί εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ με την οποία δίνονται οδηγίες για τη δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
 
 
 
Η χρηματοδότηση αφορά στην καταβολή της συγχρηματοδοτούμενης οικονομικής ενίσχυσης (εθνικοί και ενωσιακοί πόροι) από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) για τις ενταγμένες πράξεις του δικαιούχου με την Επωνυμία Ε.Τ.Ε.Α.Ν. Α.Ε. στα μέτρα 121, 123Α, 311, 312, 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007- 2013 (Π.Α.Α.).
 
Η εγκύκλιος συνοδεύεται και από υποδείγματα αιτήσεων που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι δικαιούχοι των ανωτέρω μέτρων αγρότες για την χαμηλότοκη δανειοδότησή τους από την ενεργοποίηση του σχετικού ταμείου.

Με τη σύμβαση του δανείου και με μία εγγυητική επιστολή, που θα τους χορηγηθεί από το ΕΤΕΑΝ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν για την υπογραφή της οριστικής σύμβασης με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την υλοποίηση του Σχεδίου (αγορά τρακτέρ ή άλλου εξοπλισμού που χρειάζονται) και την έγκριση της πληρωμής.

Η προσπάθεια της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ήταν να καταστεί αυτό δυνατό όσο το δυνατό γρηγορότερα, γι’ αυτό και είχε ετοιμάσει από τις 10 Οκτωβρίου τη σχετική εγκύκλιο με την οποία θα γίνονται οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους δικαιούχους. Με βάση αυτή την εγκύκλιο θα οριστικοποιηθούν και τα δικαιολογητικά που θα ζητάει η Τράπεζα για να εκδώσει το δάνειο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, είναι υποχρεωτική η δημιουργία φακέλου πληρωμής για κάθε δικαιούχο ο οποίος περιέχει:
 
– Διαβιβαστικό Πληρωμής (έντυπο Ε_3),
– Αίτηση πληρωμής (έντυπο Ε_1),
– Κατάσταση Ελέγχου (check list) και Έγκρισης Πληρωμής (έντυπο Ε_4) με τη βεβαίωση επιλεξιμότητας με σφραγίδα της υπηρεσίας και πρωτότυπες υπογραφές (τον προϊστάμενο του τμήματος και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης)
– Ασφαλιστική ενημερότητα
– Φορολογική ενημερότητα
– Συμφωνία Χρηματοδότησης
– Εγκεκριμένο Επιχειρηματικό Σχέδιο του Ταμείου Δανειοδότησης
– Πρακτικό της Επενδυτικής Επιτροπής για την έγκριση του Επιχειρηματικού Σχεδίου
– Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης
– Τιμολόγιο Είσπραξης Επιδότησης


Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση:
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B946%CE%A8%CE%A7%CE%9E%CE%A7-%CE%951%CE%99