εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Dairy Expo 2013

0 comments

 

 

Στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στις 2-3-4 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί η 1η έκθεση Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας με τίτλο: “DAIRY EXPO 2013”. 
 
 
Στον ίδιο χώρο και παράλληλα με την έκθεση για το γάλα και τα προϊόντα του, θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση για το κρέας, MEAT DAYS. 

Η DAIRY EXPO 2013 θα προσφέρει νέες ιδέες και ευέλικτες λύσεις φέρνοντας σε επαφή την τεχνολογία με τη βιομηχανία, τους πελάτες με τους προμηθευτές, τους παραγωγούς με τους εμπόρους και τους  επιστήμονες με τους παράγοντες. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να συμβάλει στην πρόοδο και ανάπτυξη του κλάδου και στην ισχυροποίηση της θέσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό της ελληνικής οικονομίας. Η έκθεση θα προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, παρουσιάζοντας τεχνολογίες, εξοπλισμούς, συσκευασίες καθώς και μικρούς τοπικούς παραγωγούς, προϊόντα τυροκομίας και γαλακτοκομίας. 
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης DAIRY EXPO 2013  το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στο συνεδριακό χώρο του Metropolitan Expo θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Ελληνική Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου».  

Στόχος της είναι η παρουσίαση της κατάστασης του πρωτογενή τομέα της χώρας μας όσον αφορά την παραγωγή γάλακτος, τυριού και συναφών προϊόντων, η προβολή των δυνατοτήτων που έχει ο κλάδος της μεταποίησης, η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών που αφορούν τη γαλακτοκομία και τυροκομία, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των τομέων αυτών. 

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής: Πρωτογενής τομέας, μεταποίηση (χημεία, μικροβιολογία, τεχνολογία, ποιοτικός έλεγχος), νομοθεσία, νέες τεχνολογίες – εξοπλισμός, πιστοποίηση ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με την εκτροφή αιγοπροβάτων, την εμπορία γάλακτος, το άρμεγμα και την ψύξη του, το Ελληνικό σήμα γάλακτος, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων Π.Ο.Π., τα αντιοξειδωτικά συστατικά παραδοσιακών ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, τη μικροβιολογική ασφάλεια των γαλακτοκομικών προϊόντων, την άλμη ως μέσο ωρίμανσης και διατήρησης των τυριών, τα νέα προϊόντα τυρογάλακτος κ.α. 
 
Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την οργανωτική η εταιρεία o.mind Creatives.  Χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία milk plan.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη για το κοινό.