εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σκωτία: Ευνοημένοι της Νέας ΚΑΠ

0 comments

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικών Υποθέσεων της Σκωτίας, κ. Richard Lochhead, οι παραγωγοί βοείου κρέατος και οι νέοι αγρότες θα είναι οι ευνοημένοι της Νέας ΚΑΠ.
 
 
Η δήλωση αυτή έγινε από τον κ. Richard Lochhead στη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, στις 3 Οκτωβρίου 2013. Η συμφωνία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη προς του Σκωτσέζους παραγωγούς βοείου κρέατος και νέους αγρότες. Συγκεκριμένα μιλώντας για τις προτάσεις της τοπικής κυβέρνησης όσον αφορά την εφαρμογή της ΚΑΠ, υποστήριξε ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στη συνδεδεμένη με την παραγωγή ενίσχυση ο τομέας του βοείου κρέατος και να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους νεοεισερχόμενους αγρότες». 

Ωστόσο ο υπουργός επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου στις διαπραγματεύσεις της ΚΑΠ στην ΕΕ. Όπως υποστήριξε, η Σκωτία είναι πιθανόν να πληρώνει στους αγρότες τη χαμηλότερη τιμή στα «δικαιώματα» ενιαίας ενίσχυσης ανά εκτάριο από κάθε μέλος της ΕΕ. Για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να πιέσουμε για μια πιο δίκαιη εσωτερική ανακατανομή των κονδυλίων του πρώτου πυλώνα της νέας ΚΑΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο».