εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος

0 comments

 

 

Με την υπογραφή στις 23 Μαΐου και την κατάθεση του καταστατικού η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος είναι πλέον γεγονός. 
 
 
Οι οργανώσεις που την απαρτίζουν σε αυτή τη φάση είναι: ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), η Ένωση Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος και η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Όπως ορίζει το καταστατικό στην Διεπαγγελματική "η παραγωγή, η μεταποίηση και η εμπορία εκπροσωπούνται ως εξής:

α) η παραγωγή εκπροσωπείται από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας και την ΠΑΣΕΓΕΣ, β) η μεταποίηση εκπροσωπείται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Κρεοπωλών,  γ) η εμπορία από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, την Ομοσπονδία Κρεοπωλών και την Ένωση Εμπορικών Αντιπροσώπων, εξαγομένου και εισαγομένου κρέατος, των οποίων τα μέλη ή τα μέλη των μελών τους ασχολούνται με την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία, αντιπροσώπευση του κτηνοτροφικού κρέατος και αποδεικνύουν αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του προϊόντος αυτού". 

Όπως oρίζει το καταστατικό μπορούν να εισέλθουν στην Οργάνωση και νέα μέλη, εφόσον εκπροσωπούν επαγγελματικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο κρέας.

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε μέχρι τη σύγκληση της πρώτης γενικής συνέλευσης αποτελούν οι: Ελευθέριος Γίτσας, ως πρόεδρος, Θωμάς Χαρίσης, ως αντιπρόεδρος, Δέσποινα Μπακιρλή, ως γραμματέας, Χαράλαμπος Πανταζής ως ταμίας, Χρήστος Μπαρλιάς, ως μέλος.
 
Πηγή: Meat News