εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παρουσία Σαλμονέλλας στο Κρέας Κοτόπουλου

0 comments

 

 
Σύμφωνα με νέα έρευνα σε κρέας κοτόπουλου και ειδικότερα σε ωμά κομμάτια κοτόπουλου διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλλας.
 
 
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε, ότι πάνω από το 25% από αυτά ήταν θετικά στη σαλμονέλα, και περισσότερο από το 20% θετικά στο καµπυλοβακτηρίδιο (Campylobacter) και μάλιστα το ποσοστό αυτό ήταν κατά πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με την παρουσία σαλμονέλλας και καμπυλοβακτηριδίου σε ολόκληρα κοτόπουλα (5,6% και 10,6% αντίστοιχα).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την υπηρεσία για τη διατροφική ασφάλεια και τους ελέγχους στα τρόφιμα (FSIS) του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA), η οποία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα αυτής μελέτης, βασίζονται σε έρευνες που διενεργήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2012. Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας έγινε στις 20 Μαϊου 2013.

Στην έρευνα συμμετείχαν 660 κτηνοτροφικές μονάδες που επεξεργάζονται κομμάτια κοτόπουλου στις ΗΠΑ. Στο τελικό δείγμα της έρευνας μετείχαν σχεδόν 2.500 δείγματα από 449 μονάδες, οι οποίες είχαν το μεγαλύτερο όγκο παραγωγής.
Βέβαια, το Εθνικό Συμβούλιο Κοτόπουλου ισχυρίζεται, ότι τα δείγματα δεν ήταν αρκετά. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει παρ’ όλ’ αυτά.