εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κινητικότητα στους Αιγοπροβατοτρόφους

0 comments
Κινητικότητα στους Αιγοπροβατοτρόφους

 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας με συναντήσεις για τη σύσταση Διεπαγγελματικής για τη ΦΕΤΑ, την ίδρυση Συνεταιρισμού αιγοπροβατοτρόφων, ημερίδα στον Αλμυρό και συλλαλητήριο.

 

Ημερίδα στον Αλμυρό για τη Φέτα

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, και  τον Όμιλο Φίλων Φέτας, διοργανώνει ημερίδα στον Αλμυρό, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα».

Στην ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρεται: Στις 19 Μαΐου ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 μ.μ., θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού ομιλίες για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η ΠΟΠ ΦΕΤΑ μας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, εκπροσώπων φορέων κλπ. Τέλος θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις δημοσιογράφων, που έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν από όλη την Ελλάδα, για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Συλλαλητήριο Αιγοπροβατοτρόφων

Οι εκπρόσωποι των Αιγοπροβατοτρόφων της χώρας έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 24 Μαΐου, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων και για τις χαμηλές τιμές στο γάλα.   

Αυτά επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.

Κάνοντας λόγο για δεινή θέση των Ελλήνων κτηνοτρόφων, που όπως τόνισε, λαμβάνουν για το πρόβειο και κατσικίσιο γάλα σημαντικά μειωμένες τιμές, με την τάση να παραμένει πτωτική, ο κ. Καμπούρης επισήμανε ότι «αυτές οι τιμές που πληρωνόμαστε από τις γαλακτοβιομηχανίες, μας γυρνούν πίσω πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στο 2006».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης γνωστοποίησε ότι συγκροτήθηκε ήδη 5μελής επιτροπή που ετοιμάζει το καταστατικό, ώστε εντός του Φθινοπώρου να πάρει σάρκα και οστά το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων κτηνοτρόφων, με στόχο «μια ενιαία εθνική κτηνοτροφική εκπροσώπηση, διατηρώντας ταυτόχρονα τόσο η ΠΕΚ, όσο και ο ΣΕΚ την αυτοτέλειά τους ως δευτεροβάθμια όργανα».

Στο πλαίσιο αυτό, ΠΕΚ και ΣΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους Έλληνες κτηνοτρόφους, αλλά και σε άλλες κοινωνικές τάξεις και ομάδες, να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται, αλλά και να οργανώσουν νέες, σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Για τα 2 πρώτα θέματα υπάρχουν ξεχωριστές δημοσιεύσεις:

http://www.farmanews.gr/2018/05/14/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82-2/

http://www.farmanews.gr/2018/05/14/k%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%84/