εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συμπόσιο για τη Διαχείριση της Υγείας των Χοίρων

0 comments
Συμπόσιο για τη Διαχείριση της Υγείας των Χοίρων

Περισσότεροι από 1.500 κτηνίατροι, ερευνητές και διαχειριστές χοιροτροφικών μονάδων συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο για τη Διαχείριση της Υγείας των Χοίρων και της Υγιεινής στα Χοιροστάσια, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (9-11 Μαΐου, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

 

Το Συμπόσιο οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υγεία των Χοίρων και το Κολλέγιο για τη Διαχείριση της Υγείας των Χοίρων.

Στο Συμπόσιο (ESPHM 2018 – European Symposium of Porcine Health Management) θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες για την υγεία των χοίρων, για την αποδοτικότητα και την παραγωγή, ενώ θα διεξαχθούν συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια. Είναι το 10ο Συμπόσιο του είδους. Η διοργάνωση του Συμποσίου κάθε χρόνο από το 2009 αποτελεί απόδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος του επιστημονικού κόσμου, όχι μόνο μεταξύ των Ευρωπαίων κτηνιάτρων, αλλά και σε όλη τη γη.

Θα παρουσιαστούν θέματα, όπως η Αφρικανική Πανώλης των Χοίρων, η απαιτούμενη βιοασφάλεια στις χοιροτροφικές μονάδες, στην παραγωγή όσο το δυνατόν μικρότερης ποσότητας αποβλήτων και στη διαχείρισή τους, καθώς και επιστημονικά θέματα και νέα ερευνητικά ευρήματα για την υγεία των χοίρων από όλο τον κόσμο.

Πηγή: https://pighealthtoday.com/esphm-2018-to-focus-on-global-issues-in-swine-health/